Idealna do chlebka, wafli ryżowych, krakersów. Na śniadanie, na kolację, lunch do pracy lub spotkanie z przyjaciółmi. Polecam szczególnie miłośnikom rybnych przysmaków. Większości za pewne świetnie już znana, przeze mnie jednak odkryta dość niedawno, gdy w końcu po 3 latach od zajścia w ciążę powróciła mi ochota na tą rybę;)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 4 małe ogórki konserwowe
- 1 mała cebula
- 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy (np. sarepskiej)
- 2 łyżeczka majonezu
- sól, pieprz
Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.
Ugotowane jajka obrać ze skorupki, zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać do tuńczyka.
Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, połączyć z tuńczykiem i jajkami. Dodać musztardę i majonez, wymieszać i na końcu pastę doprawić solą i pieprzem.
Robię taką samą jest bardzo smaczna.
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń