poniedziałek, 19 maja 2014

Deser z granolą i musem rabarbarowo - truskawkowym

Połączenie pysznego sezonowego rabarbaru i truskawek w musie... A do tego naturalny jogurt i bogato wartościowa granola (najlepiej własnego wyrobu). Deser pyszny, zdrowy, lekki i szybki do przygotowania. Może być także miłym początkiem dnia, gdy mus przygotujemy dzień wcześniej, a deser zaserwujemy sobie na śniadanie.






Składniki na 1 porcję:
  • 250 ml naturalnego jogurtu
  • 5-6 łyżek granoli (przepis TU (klik))
MUS RABARBAROWO - TRUSKAWKOWY:
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 250 g truskawek 
  • 50 ml wody
  • 1 łyżka miodu


MUS:
Rabarbar i truskawki umyć i pokroić na drobne kawałki. Wrzucić do rondelka, dodać wodę i miód. Gotować ok. 10 min na małym ogniu. Owoce przełożyć na sito, odczekać chwilę, odsączyć. Owoce zmiksować na mus. Wystudzić.

Do pucharka lub szklanki wsypać połowę granoli, następnie połowę jogurtu i połowę musu. Czynność powtórzyć. Zajadać od razu:)


Rabarbalove

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...