Coś dla fanów zdrowych przekąsek. Wiadomo, że takimi najlepszymi są świeże, chrupiące warzywa, pełne witamin i wartości odżywczych. A do nich proponuję pyszny, kremowy dip z czosnkową nutą i świeżym koperkiem. I kto powiedział, że warzywa muszą być nudne?;)
- 150 g kremowego serka twarogowego (typu "Philadelphia")
- 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku
- szczypta soli, pieprzu czarnego i cukru
Serek wymieszać ze śmietaną. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku i posiekany koperek. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko wymieszać. Podawać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki (np. z marchewką, papryką, selerem naciowym, itp.)
świetne:)
OdpowiedzUsuńMniam mniam !
OdpowiedzUsuńOch ! To musi być pyszne !!! Lubię takie: samo zdrowie na talerzu :))
OdpowiedzUsuńPycha:)
OdpowiedzUsuń