piątek, 21 lutego 2014

Dip do świeżych warzyw

Coś dla fanów zdrowych przekąsek. Wiadomo, że takimi najlepszymi są świeże, chrupiące warzywa, pełne witamin i wartości odżywczych. A do nich proponuję pyszny, kremowy dip z czosnkową nutą i świeżym koperkiem. I kto powiedział, że warzywa muszą być nudne?;)






  • 150 g kremowego serka twarogowego (typu "Philadelphia")
  • 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 18%
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki drobno posiekanego świeżego koperku
  • szczypta soli, pieprzu czarnego i cukru


Serek wymieszać ze śmietaną. Dodać wyciśnięte ząbki czosnku i posiekany koperek. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Wszystko wymieszać. Podawać ze świeżymi warzywami pokrojonymi w słupki (np. z marchewką, papryką, selerem naciowym, itp.)




4 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...