Kolejne zdrowe i smaczne smarowidło na kanapki. Tym razem coś dla fanów tuńczyka. Taka pasta będzie także świetną alternatywą na kanapki w postne, grudniowe piątki, do których w sumie już niedaleko;) Ale nie tylko... Możecie najoczywiściej w świecie zajadać się nią w każdy dzień tygodnia i o każdej porze roku:)
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 3 jajka ugotowane na twardo
- pół cebuli
- 3 łyżki kukurydzy konserwowej
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Tuńczyka porządnie odsączyć. Dodać do niego starte na tarce na grubych oczkach ugotowane jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, odsączoną kukurydzę i szczypiorek. Wszystko dokładnie wymieszać z majonezem. Na końcu przyprawić do smaku sola i pieprzem.
Podawać z pieczywem, krakersami, paluszkami chlebowymi lub po prostu "solo".
Wygląda smacznie :)
OdpowiedzUsuń