wtorek, 17 listopada 2015

Pasta jajeczna z awokado

Smaczna, kremowa i zdrowa pasta z ugotowanych jajek z dodatkiem awokado i czerwonej cebuli. Polecam wszystkim fanom zdrowych dodatków do pieczywa.




  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 czerwona cebula
  • kilka kropli soku z cytryny
  • sól, pieprz


Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Dodać do nich obrane i rozgniecione widelcem awokado.
Cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, połączyć z jajkami i awokado. Wszystko wymieszać, przyprawiając do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Pastą smarować ulubione pieczywo, wafle ryżowe lub krakersy.




1 komentarz:

  1. Jajka i awokado - coś czuję, że ta pasta bardzo by mi podeszła.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...