Jeden z szybszych w wykonaniu przepis na czekoladowy deser w postaci małych, chrupiących czekoladek. Płatki kukurydziane wymieszane z płatkami migdałów oblepione deserową czekoladą o pomarańczowym aromacie. W prostocie siła!
Składniki na ok. 10 sztuk:
- 1 szklanka płatków kukurydzianych
- 50 g płatków migdałowych
- 150 g czekolady deserowej
- aromat pomarańczowy do ciast
Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady wsypać płatki kukurydziane i migdałowe, dodać kilka kropli olejku pomarańczowego. Wszystko dobrze wymieszać. Masę nakładać łyżką na papier pergaminowy, tworząc małe trufelki. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po ok. 15 minutach, gdy zastygną powinny być gotowe do jedzenia.
świetne i lekkie :)
OdpowiedzUsuń