Po tłustoczwartkowych szaleństwach, czas na coś lżejszego... Pyszna i zdrowa sałatka z młodego szpinaku, chrupiącej sałaty, świeżej papryki i pomidorów, z dodatkiem mozzarelli i sosu winegret. Mega szybka w przygotowaniu, lekka propozycja na kolację lub lunch do pracy.
- garść liści młodego szpinaku
- garść ulubionej kruchej sałaty
- pół czerwonej papryki
- 1 kulka mozzarelli (125g)
- 8-10 pomidorków koktajlowych
- pół czerwonej cebuli
- 2 łyżki oliwy
- 2 łyżki octu winnego
- pół łyżeczki ostrej musztardy
- szczypta soli, czarnego pieprzu i cukru
SOS:
Oliwę wymieszać z octem i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na talerzu ułożyć liście sałaty i szpinaku. Następnie wyłożyć pokrojoną w paski paprykę, cebulę, połówki pomidorków i kawałki mozzarelli. Całość polać sosem. Podawać od razu.
smakowicie wygląda:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie sałatki !
OdpowiedzUsuńWitam. Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://kitchenpleasuresanddisasters.wordpress.com/2014/03/05/liebster-blog-award/ pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń