piątek, 28 lutego 2014

Sałatka z papryką, mozzarellą i musztardowym winegretem

Po tłustoczwartkowych szaleństwach, czas na coś lżejszego... Pyszna i zdrowa sałatka z młodego szpinaku, chrupiącej sałaty, świeżej papryki i pomidorów, z dodatkiem mozzarelli i sosu winegret. Mega szybka w przygotowaniu, lekka propozycja na kolację lub lunch do pracy.






  • garść liści młodego szpinaku
  • garść ulubionej kruchej sałaty
  • pół czerwonej papryki
  • 1 kulka mozzarelli (125g)
  • 8-10 pomidorków koktajlowych
  • pół czerwonej cebuli
SOS:
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • pół łyżeczki ostrej musztardy
  • szczypta soli, czarnego pieprzu i cukru


SOS:
Oliwę wymieszać z octem i musztardą. Przyprawić solą, pieprzem i cukrem.
Na talerzu ułożyć liście sałaty i szpinaku. Następnie wyłożyć pokrojoną w paski paprykę, cebulę, połówki pomidorków i kawałki mozzarelli. Całość polać sosem. Podawać od razu.









3 komentarze:

  1. uwielbiam takie sałatki !

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam. Nominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award, szczegóły tutaj http://kitchenpleasuresanddisasters.wordpress.com/2014/03/05/liebster-blog-award/ pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...