Bardzo prosty i przede wszystkim szybki deser. Banany zatopione w sosie toffi pod delikatną pierzynką z ubitej śmietanki. Do tego pokruszone ciastko digestive, które najlepiej dodać do deseru przed samym podaniem, wtedy jest najbardziej chrupiące i fajnie komponuje się z całością. Przygotowanie deseru zajmie Ci zaledwie kilka minut. I jeszcze jedno - deser dla prawdziwych łasuchów - bardzo słodki!:)
Składniki na 4 porcje:
- 4 banany
- sok z cytryny
- gotowy sos toffi do lodów i deserów
- 300 ml śmietany kremówki
- 1 cukier waniliowy (10g)
- 4 ciastka digestive
Banany obrać, drobno pokroić. Ułożyć na dnie pucharków, skropić lekko sokiem z cytryny. Zalać sosem toffi. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Przykryć nią banany w toffi. Wierzch deseru posypać pokruszonym ciastkiem digestive. Dodatkowo można udekorować deser sosem toffi i plasterkami banana.
Rewelacyjnie wyglada i zapewnie tak smakuje ;D
OdpowiedzUsuńTo wygląda naprawdę bosko :) Ślinka cieknie, jak się dłużej popatrzy.
OdpowiedzUsuńPyszny deserek :-) W stylu bannofee pie :-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie!
Basia
Coś dla mnie - mam ostatnio jakąś taką dziwną chandrę i potrzebuję słodkich słodkości :) A banany z karmelem uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńWspaniały deser
OdpowiedzUsuń