Na 8-10 sztuk:
- 450-500 g piersi z indyka
- pół słoiczka musztardy chrzanowej (ew. można zastąpić inną, dosyć ostrą)
- 100 g kremowego serka topionego z ziołami
- sól, pieprz, papryka slodka, chilli pieprz cayenne, czosnek granulowany
- 1 szkl. mąki
- 1 szkl. bułki tartej
- 100 g startego na grubych oczkach sera żółtego
- 3 jajka
- 3 łyżki mleka
- sól, pieprz
Mięso z piersi umyć, pokroić na 8-10 kawałków, rozbić tłuczkiem na kotlety.
Oprószyć z jednej strony przyprawami. Na przyprawionej stronie rozsmarować serek topiony, z drugiej strony posmarować cienko musztardą.
Do jednego naczynia wsypać mąkę, do drugiego bułkę tartą wymieszaną z żółtym serem. W trzecim rozbełtać jajka z mlekiem, przyprawić solą i pieprzem.
Kotlety obtoczyć z obu stron najpierw w mące, następnie w jajku, na końcu w bułce tartej z serem.Smażyć na złoto na rozgrzanym oleju.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: