- ½ kg mięsa mielonego mieszanego
- 4 kromki czerstwego chleba
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 2 łyżki sosu chilli
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek
Chleb namoczyć w miseczce z wodą. Odstawić do napęcznienia.
Połowę cebuli pokroić w drobną kosteczkę, resztę zetrzeć na tarce. Paprykę pokroić w kostkę, dodać razem z cebulą i jajkiem do mięsa mielonego, wymieszać.
Po kilkunastu minutach chleb mocno wycisnąć, dodać do mięsa, wymieszać. Doprawić. Na końcu dodać 2 łyżki sosu chili i dokładnie połączyć z mięsem.
Rozgrzać olej na patelni. Z mięsa mielonego formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć z dwóch stron.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: