wtorek, 17 lutego 2015

Quesadilla z fasolką

Szybka i smaczna przekąska np. na drugie śniadanie lub lunch do pracy. Trochę nietypowa quesadilla przełożona fasolką w sosie pomidorowym, posypana serem i zapieczona na chrupko w piekarniku. Pysznie i szybko! 






  • 2 pszenne lub pełnoziarniste tortille
  • 1 puszka gotowej fasolki w sosie pomidorowym (ok.350g)
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • 50 g żółtego sera


Fasolkę należy lekko odcedzić z sosu.
Jedną tortillę wyłożyć na spód blachy do pieczenia (np. tortownicy). Na tortillę wyłożyć fasolkę, polać ją ketchupem i posypać startym na tarce serem. Przykryć drugą tortillą. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Zapiekac ok. 10 minut w 180 stopniach.







Meksyk od kuchni

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...