poniedziałek, 8 kwietnia 2013

Zielona surówka

Smaczna, chrupiąca, bardzo szybka suróweczka w wiosennym, zielonym kolorze:) Idealna do obiadu, ale również do dań z grilla. A do majówek, miejmy nadzieję co raz bliżej...;)






  • pół główki kapusty pekińskiej
  • 1 długi świeży ogórek
  • pół pęczka koperku
SOS:
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, szczypta cukru


Kapustę drobno poszatkować. Ogórka obrać pokroić w kostkę lub ćwierć-plastry , koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.
Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Warzywa wymieszać z sosem i gotowe!

3 komentarze:

  1. Wygląda bardzo kusząco i wiosennie:) Chyba wszystkim powoli udziela się spóźniona wiosna... Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. lubię takie chrupiące suróweczki ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. prosta i smaczna, lubię takie surówki :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...