Zbliża się sezon grillowania, a żeby na ruszcie nie było nudno polecam oryginalne szaszłyki z małymi klopsami z mięsa mielonego.
Na 6 sztuk:
- ok. 400 g mielonego mięsa (ja użyłam wieprzowego)
- 1 jajko
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, ostra papryka mielona, kolendra mielona
- 2 cebule
- 3 papryki
Mięso mielone wyrobić ręką z jajkiem, ząbkiem czosnku i przyprawami. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Cebule i papryki pokroić na mniejsze cząstki.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie kulki mięsa i warzywa.
Grillować ok. 25-30 min. Można również upiec je w piekarniku.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: