czwartek, 29 marca 2012

Szaszłyki z klopsikami

Zbliża się sezon grillowania, a żeby na ruszcie nie było nudno polecam oryginalne szaszłyki z małymi klopsami z mięsa mielonego.



Na 6 sztuk:
  • ok. 400 g mielonego mięsa (ja użyłam wieprzowego)
  • 1 jajko
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, ostra papryka mielona, kolendra mielona
  • 2 cebule
  • 3 papryki

Mięso mielone wyrobić ręką z jajkiem, ząbkiem czosnku i przyprawami. Z mięsa formować kulki wielkości orzecha włoskiego.
Cebule i papryki pokroić na mniejsze cząstki.
Na patyczki do szaszłyków nadziewać naprzemiennie kulki mięsa i warzywa.
Grillować ok. 25-30 min.  Można również upiec je w piekarniku.




0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...