- ok. 200g makaronu penne lub farfalle
- 300g brokułów
- 150g pieczarek
- 2 pętka kiełbasy myśliwskiej, dębowej lub śląskiej
- 1 cebula
- 1 op. sosu serowego (ja użyłam "Knorra")
- 50g sera żółtego
- sól, pieprz
Brokuły umyć, podzielić na różyczki, umieścić na durszlaku, przelać wrzątkiem.
Makaron ugotować al'dente. Przełożyć na durszlak, przelać zimną wodą, odstawić.
Cebulę pokroić w piórka, pieczarki i kiełbasę w plasterki. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pieczarki, posolić, popieprzyć. Na końcu dodać kiełbasę. Smażyć kilka minut.
Sos serowy przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Na dno żaroodpornego naczynia wyłożyć makaron, następnie przesmażone pieczarki z cebulą i kiełbasą i na końcu ułożyć brokuły. Wszystko zalać sosem serowym i wierzch posypać starkowanym serem.
Piec ok. 30-40 min. w 180°C.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: