Gorąca biała czekolada o smaku ananasa i kokosa. Nie dość, że świetnie smakuje, idealnie rozgrzewa, to jeszcze milo kojarzy się z ciepłymi krajami. Mały zastrzyk wakacji w środku listopada:)
Składniki na 2 porcje:
- 200 ml mleczka kokosowego
- 200 ml soku ananasowego
- 50 g (pół tabliczki) białej czekolady
- bita śmietana (może być w sprayu)
Do rondelka wlać mleczko kokosowe z sokiem ananasowym. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia czekolady. Gorący napój przelać do szklanki i udekorować bitą śmietaną. Można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.
Najpierw z malinami, teraz w wydaniu lekko egzotycznym - szalejesz z tymi czekoladami :)
OdpowiedzUsuńOwszem gin, trochę się rozkręciłam:) A to za sprawą jednego z konkursów na gorące zupy i napoje organizowanym na jednym z kulinarnych portali. Postawiłam na gorące czekolady (które uwielbiam i które pobudziły moją wyobraźnię i kubki smakowe) i opłaciło się - Nagroda wygrana:)
UsuńJak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuń