sobota, 25 lutego 2012

Pasta serowo-czosnkowa



  • 200 g serka śmietankowego kremowego, lub tłustego twarogu trzykrotnie mielonego
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła
  • pół pęczka szczypiorku
  • 5-10 dag sera żółtego
  • pietruszka, koperek, pieprz

Pokrojoną w kosteczkę cebulę i wyciśnięty czosnek zeszklić na maśle.
Serek kremowy wymieszać z ostygniętą, przesmażoną cebulą. dodać posiekany szczypiorek i starkowany na dużych oczkach ser żółty. Dodać posiekany koperek i pietruszkę (można użyć suszonych z paczki). Doprawić pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pieczywem. Osobiście polecam do tej pasty ciemne lub chrupkie pieczywo (typu "Wassa").

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...