sobota, 6 kwietnia 2013

Piersi z kurczaka w płatkach kukurydzianych

Troszkę inny sposób na panierkę dla delikatnego mięsa z drobiowej piersi. Piersi przyrządzone w ten sposób wychodzą super chrupkie i bardzo smaczne.






Składniki na 4 porcje:
  • 2 piersi z kurczaka
  • sól, pieprz, słodka mielona papryka
  • 1 łyżeczka ulubionej przyprawy do kurczaka
  • 150 ml mleka
  • 1 szklanka drobno pokruszonych płatków kukurydzianych
  • olej do smażenia


Piersi z kurczaka przekroić w poprzek na pół, uzyskując tym samym cieńsze płaty mięsa. Każdy płat natrzeć ulubioną przyprawą do kurczaka..
Pokruszone płatki kukurydziane (ja rozdrabniam je blenderem, mają być drobno pokruszone, ale nie na miał) wymieszać z solą, pieprzem i mieloną papryką. Mięso maczać w mleko, następnie obtaczać w płatkach kukurydzianych. Smażyć na oleju na złoty kolor z obu stron.






4 komentarze:

  1. Uwielbiam piersi kurczaka w płatkach, a te na zdjęciu wyglądają bardzo apetycznie ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Moja Mama takie robi, i do tego kukurydzę w takim dobrym sosiku... Pycha! Twoje wyglądają ślicznie, mają taki słoneczny kolorek :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  4. Moje tak ładnie jak te na zdjęciu nie wychodzą, ale pewnie są równie pyszne.
    Minusem tych kotletów jest to że płatki śniadaniowe bardzo wciągają tłuszcz... .

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...