czwartek, 9 sierpnia 2012

Paszteciki francuskie z mięsem

Pyszne i szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz, to idealny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Smaczna propozycja ciepłej lub zimnej przekąski.






Składniki na 20 sztuk:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • ugotowane mięso z rosołu wraz z warzywami ( u mnie 3 duże udka + 2 marchewki, 1 por i 1 pietruszka)
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz
  • 1 żółtko






Ugotowane mięso z rosołu zmielić razem z warzywami. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na 20 kwadratów.  Na środek każdego kłaść po łyżeczce farszu mięsnego i sklejać przeciwległe wierzchołki. Paszteciki posmarować żółtkiem, piec ok. 20 minut w 200 stopniach.





1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...