czwartek, 12 lipca 2012

Sałatka pieczarkowa na ciepło

Sałatka, trochę inaczej, bo podawana na ciepło, jest świetną propozycją np. na kolację. Podsmażone na maśle pieczarki, wymieszane z ugotowanym na twardo jajkiem i groszkiem konserwowym. Szybka w przygotowaniu i smaczna!






Składniki na 1 porcję:
  • 1 mały por
  • 1 łyżeczka masła
  • 5 pieczarek
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • 3 łyżki groszku konserwowego
  • sól, pieprz
  • 1 łyżeczka majonezu (opcjonalnie)





Pieczarki pokroić w talarki, podsmażyć razem z porem na maśle. W międzyczasie ugotować jajko na twardo. Ciepłe pieczarki z porem wymieszać z pokrojonym w kostkę jajkiem i groszkiem. Przyprawić solą i pieprzem. Można wymieszać z łyżeczką majonezu, ale nie jest to konieczne.

3 komentarze:

  1. nigdy takiej nie jadłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też nie, a przecież wszystkie składniki są bardzo pospolite :) Zapiszę sobie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna palce lizać ale wole z majonezem (kieleckim) jest ostrzejszy i ma specyficzny smak

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...