środa, 13 czerwca 2012

Sałatka jajeczna

Sałatka może niezbyt odpowiednia na tę, porę roku, gdzie pod nosem świeże warzywa, ale świetnie sprawdza się na imprezowym stole. Goście chętnie po nią sięgają.
Zmodyfikowany przepis z gazetki "Przepisy czytelników" nr 2/2010. Autorką przepisu jest pani Beata M. z Lublina






  • 5 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 por
  • 100 g sera żółtego w kawałku
  • 1 puszka groszku
  • 1 puszka kukurydzy
  • kilka ogórków konserwowych
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz




Jajka obrać i pokroić w kostkę. Dodać pokrojony por, odsączoną z zalewy kukurydzę i groszek. Ser i ogórki również pokroić w kostkę, dodać do sałatki. Całość wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem.

4 komentarze:

  1. Taka sałatka kojarzy mi się z zimą i bardzo rzadko robię ją gdy jest ciepło. Ale jak patrze na te zdjęcia to aż mam ochotę nałożyć sobie troszkę ;) Zrobię na weekend :)

    Pozdrawiam ♥ Pati

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja również sałatki tego typu robię przeważnie zimą, lecz w ostatni weekend, z granatowym niebem i lejącym się deszczem za oknem, przy wizycie gości, super przegryzką "do czegoś mocniejszego";) okazała się być ta sałatka.
    Pozdrawiam i życzę smacznego!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda pysznie! wypróbuję na bank!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Takie sałatki najlepiej sprawdzają się na imprezach;)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...