wtorek, 5 czerwca 2012

Roladki z szynki z pastą jajeczną

Ładnie prezentujące się i łatwe w przygotowaniu roladki z szynki, które z pewnością sprawdzą się na imprezowym stole jako zimna przekąska. Jajeczny farsz z dodatkiem czerwonej fasoli i chrzanu idealnie pasuje do wędliny, ale także do żółtego sera, z którym możemy przygotować te zawijaski dla tych, co nie przepadają za mięsem.






Składniki na 8 sztuk:
  • 8 dużych plastrów szynki lub żółtego sera
FARSZ:
  • 3 jajka ugotowane na twardo
  • garść drobno posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • 1 łyżeczka chrzanu (pół, jeśli używamy świeżo tartego)
  • 1 łyżeczka gęstej, kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz

FARSZ:
Jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać szczypiorek i fasolę, wymieszać z chrzanem, śmietaną, majonezem i musztardą. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem smarować plastry szynki lub żółtego sera i zwijać w roladki.

3 komentarze:

  1. Ale smakowicie wyglądają, ja czasami jeszcze robię z pasta z sera białego z jajkami, korniszonami i chrzanem. Pozdrawiam pysznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. Nigdy bym nie pomyślała, że można zrobić taką przekąskę. A jak smakowicie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  3. kolorystycznie dobrane świetnie :D wyglada pysznie :D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...