Smaczny sposób na grillowane mięsko z piersi kurczaka. Dzięki czosnkowi pierś jest aromatyczna, a jogurt nadaje jej soczystości i miękkości. Mięso można upiec także w piekarniku.
Składniki na 2 porcje:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 ząbki czosnku
- kilka kropli soku z cytryny
- po pół łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki mielonej i ziół prowansalskich
Jogurt wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Przyprawić. Mięso zamarynować w tak przygotowanej marynacie, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Piersi grillować ok. 30 min z obu stron.
wspaniała:)
OdpowiedzUsuńMmm, super przepis, musiała być pyszna ;)
OdpowiedzUsuńOj, była była:) I na pewno nie raz będzie powtórka!
OdpowiedzUsuń