sobota, 23 czerwca 2012

Grillowana pierś w marynacie jogurtowo-czosnkowej

Smaczny sposób na grillowane mięsko z piersi kurczaka. Dzięki czosnkowi pierś jest aromatyczna, a jogurt nadaje jej soczystości i miękkości. Mięso można upiec także w piekarniku.






Składniki na 2 porcje:
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
MARYNATA:
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka kropli soku z cytryny
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu, słodkiej papryki mielonej i ziół prowansalskich

Jogurt wymieszać z wyciśniętymi ząbkami czosnku. Przyprawić. Mięso zamarynować w tak przygotowanej marynacie, przykryć i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
Piersi grillować ok. 30 min z obu stron.









 

3 komentarze:

  1. Mmm, super przepis, musiała być pyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj, była była:) I na pewno nie raz będzie powtórka!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...