- 8 placków tortilla (pszennych lub kukurydzianych)
- ok. 600 g mięsa mielonego wołowego
- 2 cebule
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego
- 1/3 puszki kukurydzy
- ½ puszki czerwonej fasoli
- ½ papryki czerwonej
- szczypta pieprzu cayenne,sól, pieprz, papryka słodka mielona
- ok. 10 dag sera żółtego
- olej do smażenia
Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy. Smażyć do zbrązowienia mięsa. Dodać koncentrat pomidorowy, odsączoną kukurydzę, fasolę i pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić wszystko ok. 3-5 min.
Gotowe placki tortilla smarować farszem, zwijać w ruloniki.
Dno prostokątnej blachy lub naczynia do zapiekania rozsmarować 2-3 łyżkami farszu. Na farsz układać gotowe ruloniki z tortilli. Posypać tarkowanym żółtym serem.
Zapiekać 10-15 min. w 190°C.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: