czwartek, 11 grudnia 2014

Pomidory faszerowane ryżem i tuńczykiem

Smaczna i ładnie prezentująca się przekąska zarówno na wigilijny jak i sylwestrowy stół. Okrągłe czerwone pomidorki nadziane sałatką z tuńczyka, ryżu, groszku i żółtego sera. Z pewnością spodobają się gościom.






Składniki na 8 sztuk:
  • 8 średnich pomidorów
  • pół torebki ugotowanego ryżu
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3-4 łyżki groszku konserwowego
  • pół cebuli
  • 50 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz


Z pomidorów odciąć górną warstwę, wydrążyć środki.
Ugotowany ryż wymieszać z odsączonym tuńczykiem, groszkiem, bardzo drobno posiekaną cebulą, startym na tarce serem i majonezem. Wszystko doprawić do smaku solą i pieprzem.
Tak przygotowaną sałatką nadziewać pomidory.







Wigilia 2014

1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...