niedziela, 27 października 2013

Sałatka z porem i fasolą

Jedna z moich ulubionych - sałatka ze świeżego pora, z ugotowanym jajkiem, startym żółtym serem i tym razem czerwoną fasolą, którą zazwyczaj zastępuję kukurydzą. Obie wersje godne polecenia:) Smaczna, prosta i szybka!






  • 4 małe pory 
  • 4 jajka ugotowane na twardo
  • pół puszki czerwonej fasoli (lub kukurydzy)
  • 100 g żółtego sera
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz


Pory umyć, pozbawić ciemnozielonych części. Drobno pokroić.
Jajka pokroić w drobną kostkę.
Fasolę przełożyć na sitko, przelać wodą, odsączyć.
Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...