Jedna z moich ulubionych - sałatka ze świeżego pora, z ugotowanym jajkiem, startym żółtym serem i tym razem czerwoną fasolą, którą zazwyczaj zastępuję kukurydzą. Obie wersje godne polecenia:) Smaczna, prosta i szybka!
- 4 małe pory
- 4 jajka ugotowane na twardo
- pół puszki czerwonej fasoli (lub kukurydzy)
- 100 g żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka musztardy
- sól, pieprz
Pory umyć, pozbawić ciemnozielonych części. Drobno pokroić.
Jajka pokroić w drobną kostkę.
Fasolę przełożyć na sitko, przelać wodą, odsączyć.
Ser zetrzeć na grubych oczkach tarki.
Wszystkie składniki wrzucić do miski. Dodać majonez i musztardę. Wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
wygląda zachęcająco, mniam:)
OdpowiedzUsuń