Smaczna, chrupiąca, bardzo szybka suróweczka w wiosennym, zielonym kolorze:) Idealna do obiadu, ale również do dań z grilla. A do majówek, miejmy nadzieję co raz bliżej...;)
- pół główki kapusty pekińskiej
- 1 długi świeży ogórek
- pół pęczka koperku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany
- 1 łyżka majonezu
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz, szczypta cukru
Kapustę drobno poszatkować. Ogórka obrać pokroić w kostkę lub ćwierć-plastry , koperek drobno posiekać, dodać do kapusty.
Majonez wymieszać z jogurtem. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos doprawić solą, pieprzem i szczyptą cukru.
Warzywa wymieszać z sosem i gotowe!
Wygląda bardzo kusząco i wiosennie:) Chyba wszystkim powoli udziela się spóźniona wiosna... Pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńlubię takie chrupiące suróweczki ;)
OdpowiedzUsuńprosta i smaczna, lubię takie surówki :)
OdpowiedzUsuń