niedziela, 10 marca 2013

Sałatka z fasolą i sosem "Tysiąc Wysp"

Bardzo prosta i szybka w przygotowaniu sałatka, z czerwoną fasolą, na bukiecie mieszanki sałat, z kukurydzą, papryką i czerwoną cebulą. Polana sosem Tysiąc Wysp ładnie prezentuje się na stole i smakuje wyśmienicie!






  • 3-4 garście mieszanki sałat (u mnie sałata lodowa, rukola, roszponka i czerwona sałata)
  • pół puszki czerwonej fasoli
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • pół czerwonej cebuli
  • 3 łyżki sosu "Tysiąc Wysp"
  • sól, pieprz


Fasolę przepłukać na sicie, kukurydzę osączyć. Paprykę pokroić w paski, cebulę w piórka. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, przyprawić solą i pieprzem. Polać sosem i gotowe!








Dania Postne

4 komentarze:

  1. piękna kolorowa sałatka:) chętnie bym zjadła taką:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj u Ciebie to już wiosenne kolory i smaczne jedzonko zagościło:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Oh tak, Lula! Przynajmniej na talerzu bliżej do wiosny, bo za oknem nie bardzo...:(

      Usuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...