środa, 13 marca 2013

Naleśniki z salsą i parówką

Takie zawijane naleśniki, nadziane parówką i żółtym serem, goszczą w moim domu już wiele lat. Podejrzewam, że większość z Was, także miała okazję chociaż raz w życiu się nimi zajadać:) Ostatnio, postanowiłam wprowadzić do tego dania małą innowację. W lodówce zalegała resztka salsy, którą przygotowywałam kilka dni wcześniej do zapiekanki Taco , więc postanowiłam dodać ją do środka naleśników, smak wzbogacając dodatkowo paskiem świeżej papryki i konserwowego ogórka. Wyszło naprawdę bardzo smaczne!:)






Składniki na 10 sztuk:
  • 10 cienkich naleśników, usmażonych wg własnego sprawdzonego przepisu
  • 5 cienkich parówek typu frankfurterki
  • 10 łyżek sosu salsa (można kupić gotowy w słoiczku, lub zrobić samodzielnie, np. wg TEGO przepisu)
  • 5 ogórków konserwowych
  • pół czerwonej papryki
  • ok. 150 g sera żółtego


Naleśniki usmażyć, wystudzić.
Parówki pokroić wzdłuż na pół. Paprykę pokroić w paski, ogórki wzdłuż na pół, jak parówki.
Każdy naleśnik posmarować łyżką salsy. Ułożyć połówkę parówki, wzdłuż niej kawałek papryki i ogórka. Posypać startym żółtym serem. Zwinąć w rulon. Usmażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.








6 komentarzy:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...