niedziela, 20 stycznia 2013

Biała czekolada miętowa na gorąco

Już dawno na blogu nie było nic rozgrzewającego do picia, więc dziś przedstawiam Wam przepis na pięknie prezentującą się i mega słodką białą czekoladę o smaku miętowym. Z pewnością będzie smacznym początkiem dnia lub miłym zakończeniem zimowego popołudnia.







Składniki na 1 porcję:
  • 150 ml mleka
  • 150 ml śmietany kremówki
  • 4 kostki białej czekolady
  • 8-10 cukierków miętowych (u mnie przezroczyste landrynki)
  • zielony barwnik spożywczy
  • bita śmietana (może być w sprayu)


Do rondelka wlać mleko i śmietankę. Dodać drobno pokruszone cukierki miętowe i połamaną czekoladę. Wszystko podgrzewać na małym ogniu, aż do rozpuszczenia cukierków i czekolady. Dodać kilka kropli zielonego barwnika. Gorący napój przelać do szklanki. Udekorować bitą śmietaną.

7 komentarzy:

  1. Fajny pomysł, ciekawie wygląda taka zielona czekolada.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wow! Pierwszy raz w życiu widzę coś takiego. Jako miłośniczka czekolady na gorąco, czuję, że muszę kiedyś ją zrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda genialnie!:) Zazwyczaj łączyłam mleczną czekoladę z miętą ale ten pomysł też się wydaje bardzo ciekawy, wypróbuję go na moim łaschu:)

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda świetnie! nie miałam okazji jeszcze spróbować białej czekolady z miętą, ale na pewno to nadrobię ♥

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo lubię połączenie czekolady z miętą :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetny ma kolor, choć za tym połączeniem nie przepadam. A może bym się skusiła, chociaż dla tego kolorku;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Kolor ma fantastyczny, choć połączenie smakowe raczej nie dla mnie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...