czwartek, 23 sierpnia 2012

Roladki schabowe z fetą i papryką

Smaczny i efektowny sposób przygotowania kotleta schabowego. Lekko "zakręcony":) i nadziany serem feta w towarzystwie czerwonej papryki.






Składniki na 6 sztuk:
  • 6 plastrów schabu bez kości
  • 1 czerwona papryka
  • ok. 100 g sera feta
  • sól, pieprz

  • 3 jajka
  • bułka tarta
  • mąka do obtoczenia roladek
  • odrobina masła






Plastry schabu cienko rozbić. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdym płacie mięsa kłaść pokrojoną w paski paprykę i kilka kostek sera feta. Zwinąć w roladki, jeśli jest taka potrzeba, spiąć wykałaczkami. Każdą roladkę obtoczyć w mące, a następnie panierować w jajku (przyprawionym solą i pieprzem) i w bułce tartej. Smażyć na oleju, przewrócić na drugą stronę, na każdej roladce ułożyć kawałek masła, przykryć, zmniejszyć ogień i smażyć jeszcze ok. 8-10 minut.




6 komentarzy:

  1. Ale apetyczne, chętnie widziałabym je na moim talerzu :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super zakręcone roladki, robiłam podobne wg Okrasy(kuchnia lidla), z mozzarellą i suszonymi pomidorami, równie pyszne.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzisiaj zrobiłem na obiad i było naprawdę super. Dziękuję za pomysł. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo się cieszę, że smakowało:) Dziękuję za skorzystanie z przepisu! Pozdrawiam!

      Usuń
  4. zabieram się do roboty ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...