Pyszne i szybkie w przygotowaniu paszteciki z ciasta francuskiego. Farsz, to idealny sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw z rosołu. Smaczna propozycja ciepłej lub zimnej przekąski.
Składniki na 20 sztuk:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- ugotowane mięso z rosołu wraz z warzywami ( u mnie 3 duże udka + 2 marchewki, 1 por i 1 pietruszka)
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- 1 żółtko
Ugotowane mięso z rosołu zmielić razem z warzywami. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie rozwinąć, podzielić na 20 kwadratów. Na środek każdego kłaść po łyżeczce farszu mięsnego i sklejać przeciwległe wierzchołki. Paszteciki posmarować żółtkiem, piec ok. 20 minut w 200 stopniach.
Wspaniałe z barszczem czerwonym...
OdpowiedzUsuń