poniedziałek, 14 maja 2012

Pasta jajeczna

Klasyczna, tradycyjna, ze świeżym szczypiorkiem, o który nie trudno o tej porze roku. Idealny dodatek do pieczywa. Najbardziej lubię gdy jest jeszcze ciepła, wtedy ser się fajnie rozpuszcza i smakuje wybornie...






  • 5 jajek 
  • pęczek szczypiorku
  • 100 g sera żółtego
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 płaska łyżeczka musztardy
  • sól, pieprz





Jajka ugotować na twardo. Jeszcze ciepłe obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodać starty ser żółty i drobno posiekany szczypiorek. Wymieszać z majonezem i musztardą, przyprawić solą i pieprzem, wymieszać.

9 komentarzy:

  1. Bardzo dobra :)Wczoraj zrobiona od razu zniknęła :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Cieszę się, że smakowała!
    Pozdrawiam serdecznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. Zrobię na pewno!

    OdpowiedzUsuń
  4. Ja bym zjadl ale mi sie nie chce zrobic

    OdpowiedzUsuń
  5. Właśnie robię :)

    OdpowiedzUsuń
  6. za dużo sera, dałabym połowę :(

    OdpowiedzUsuń
  7. właśnie jem....

    OdpowiedzUsuń
  8. Uwielbiam ją :) A najbardziej smakuje mi z majerankiem.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...