sobota, 25 lutego 2012

Zupa kalafiorowa z kurczakiem

  • 1 l rosołu drobiowego (może być z kostki)
  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • ok. 250 g kalafiora (może być mrożony)
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, koperek, przyprawa do kurczaka
  • ulubiony makaron (na zdjęciu nitki, osobiście polecam świderki)

Pierś pokroić na małe kawałki, obtoczyć w przyprawie do kurczaka.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać cząstki piersi, wszystko razem przesmażyć.
Rosół zagotować, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i różyczki kalafiora. Gotować ok. 10 min, po czym dodać mięso z cebulą. Przyprawić. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Podawać z ulubionym makaronem.

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...