- 1 l rosołu drobiowego (może być z kostki)
- 1 podwójna pierś z kurczaka
- ok. 250 g kalafiora (może być mrożony)
- 2 marchewki
- 1 cebula
- przyprawy: sól, pieprz, pietruszka, koperek, przyprawa do kurczaka
- ulubiony makaron (na zdjęciu nitki, osobiście polecam świderki)
Pierś pokroić na małe kawałki, obtoczyć w przyprawie do kurczaka.
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać cząstki piersi, wszystko razem przesmażyć.
Rosół zagotować, dodać pokrojoną w kostkę marchewkę i różyczki kalafiora. Gotować ok. 10 min, po czym dodać mięso z cebulą. Przyprawić. Gotować na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie.
Podawać z ulubionym makaronem.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: