- 1 szkl. płatków"Kangus" ("Kellog's Rice Crispies dla tych mieszkających w UK)
- 100 g pianek marshmallows
- 25 g orzechów laskowych
- 25 g suszonych moreli
- 200 g czekolady mlecznej (2 tabliczki)
- 3 łyżeczki masła
Orzechy posiekać. Morele i pianki marshmallows pokroić na mniejsze kawałki.
W rondelku rozpuścić masło, dodać połamaną na kawałki czekoladę, podgrzewać na małym ogniu aż do rozpuszczenia czekolady.
Do miski wsypać płatki, dodać resztę składników. Wlać rozpuszczoną czekoladę, wszystko dokładnie wymieszać.
Prostokątną blaszkę ( 25x30 cm) wyłożyć pergaminem. Masę rozsmarować na papierze, wyrównać. Wstawić do lodówki.
Po kilku godzinach, gdy masa zastygnie, pokroić ją na małe batoniki.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: