- 200 g serka śmietankowego kremowego, lub tłustego twarogu trzykrotnie mielonego
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka masła
- pół pęczka szczypiorku
- 5-10 dag sera żółtego
- pietruszka, koperek, pieprz
Pokrojoną w kosteczkę cebulę i wyciśnięty czosnek zeszklić na maśle.
Serek kremowy wymieszać z ostygniętą, przesmażoną cebulą. dodać posiekany szczypiorek i starkowany na dużych oczkach ser żółty. Dodać posiekany koperek i pietruszkę (można użyć suszonych z paczki). Doprawić pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pieczywem. Osobiście polecam do tej pasty ciemne lub chrupkie pieczywo (typu "Wassa").
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: