sobota, 7 lutego 2015

Sałatka z indykiem i winogronami

Od czasu do czasu bardzo lubię połączenie owoców z mięsem. Jest nietypowe i często daje fajny efekt końcowy dla naszych kubków smakowych. Tak jest i w przypadku tej sałatki. Pyszna, zdrowa i chrupiąca, łatwa i szybka w przygotowaniu. Z chrupiącymi płatkami migdałów i lekkim sosem jogurtowym, czyli tak jak lubię najbardziej:)






  • 1/4 główki kruchej sałaty lodowej
  • 150 g piersi z indyka
  • garść ciemnych winogron
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz, słodka mielona papryka
  • 2 łyżki oleju do smażenia


Mięso pokroić w paski i przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Usmażyć na oleju.
Sałatę porwać na małe kawałki, ułożyć na talerzu. Na sałatę wyłożyć usmażone mięso i pokrojone na pół winogrona.
Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.
Migdały lekko podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi sałatkę.




2 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...