Ślimaczki z pełnoziarnistej tortilli, nadziane serkiem, wędliną i warzywami. Taka przekąska idealnie sprawdzi się na wiosennym przyjęciu, jako pożywne i zdrowe śniadanie a nawet w roli lekkiej kolacji, w zastępstwie tradycyjnych kanapek.
Składniki na ok. 8 sztuk:
- 1 pełnoziarnista tortilla
- 100 g serka śmietankowego (może być z dodatkami np. ziołowy lub paprykowy)
- 3 cienkie plastry żółtego sera
- 3 plastry wędliny, np. szynki, polędwicy sopockiej, wędzonego schabu, itp.
- kilka plastrów świeżego ogórka
- kilka pasków świeżej papryki
Tortillę posmarować serkiem. Ułożyć na niej plastry wędliny, następnie plastry sera żółtego i świeżego ogórka. Na środek położyć paski papryki. Zwinąć ciasno w rulon, pokroić na kawałki szerokości ok. 2 cm. Gotowe:)
Pychota. Jutro zrobię do pracy!
OdpowiedzUsuńŚwietnie wyglądają, poproszę takie ślimaczki :)
OdpowiedzUsuńMniam :) bardzo lubię takie przekąski :)
OdpowiedzUsuńRzucam sie na nie jak nic!_i nie zostanie nic!-pycha!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam!!!
Wygląda wspaniale!
OdpowiedzUsuńWygląda świetnie :)
OdpowiedzUsuńMasz bardzo fajnego bloga, tak sie ciesze, ze na niego trafilam:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe przepisy i co najwazniejsze dla mnie, latwe i szybkie w wykonaniu. Dziekuje i bede zagladac regularnie. Pozdrawiam z Cypru!
Dziękuję bardzo za tak miły komentarz. Miłego zaglądania! Pozdrawiam z UK!
UsuńNapiszę to samo, co ktoś wyżej :) świetny blog, a jestem wybredna, jeśli chodzi o te kulinarne :D
OdpowiedzUsuńTym bardziej mi miło, że z chęcią tu zaglądasz:) Pozdrawiam serdecznie!
Usuń