piątek, 1 lutego 2013

Francuskie paszteciki z porem i szynką

Kolejna szybka przekąska, kolejne paszteciki, proste, smaczne, a mało pracochłonne. To zasługa gotowego ciasta francuskiego, nam pozostaje tylko przygotować farsz - wymieszać serek z porem i przyprawami, zlepić paszteciki, upiec i gorąca przekąska gotowa!:)






Składniki na 12 sztuk:
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 250 g kremowego serka twarogowego z ziołami (np. "Philadelphia")
  • 2 łyżki mleka
  • 1 por
  • ok. 150 g szynki
  • sól, pieprz
  • 1 żółtko



Serek wymieszać z mlekiem i drobno pokrojonym porem. Przyprawić solą i pieprzem.
Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów. Na środek każdego kłaść łyżeczkę farszu. posypać pokrojoną w kostkę szynką. Zlepiać dwa przeciwległe rogi, tworząc pasztecik. Każdy posmarować żółtkiem. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-20 minut w 200 stopniach.








3 komentarze:

  1. mniam:) uwielbiam słone wariacje z ciasta francuskiego:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pewnie smakują tak wyśmienicie jak wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...