czwartek, 24 stycznia 2013

Paprykowe łódeczki

Zdrowa, kolorowa przekąska z chrupiącej, świeżej papryki, w kształcie łódeczek, wypełnionych kremowym serkiem. Ładnie zaprezentuje się obok innych karnawałowych pyszności, koreczków czy pasztecików. Można je podać również na śniadanie. Takie łódeczki są dobrym sposobem na "przemycenie":) warzyw dzieciakom.






Składniki na 8 sztuk:
  • 2 świeże papryki
  • 250 g kremowego serka twarogowego (np. "Philadelphia")
  • pół pęczka szczypiorku
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz, ulubione zioła
  • 2 grubsze plastry szynki do dekoracji



Papryki umyć. Każdą pokroić wzdłuż na 4 części, usunąć gniazda nasienne i białe części.
Serek wymieszać z drobno posiekanym szczypiorkiem. Dodać wyciśnięty ząbek czosnku, przyprawić solą, pieprzem i ziołami. Serkiem nadziewać kawałki papryk. Udekorować paskami szynki i posiekanym szczypiorkiem.










3 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...