Sos na bazie jogurtu i świeżego koperku, idealny do ryb, a także do pieczonych i grillowanych warzyw. Nam w szczególności smakuje do smażonej lub grillowanej rybki i do ziemniaczków z piekarnika.
- 5-6 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- garść świeżego, drobno posiekanego koperku
- 2 ząbki czosnku
- szczypta soli, pieprzu, cukru i słodkiej mielonej papryki
Jogurt wymieszać z majonezem, połączyć z wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem. Przyprawić i gotowe!
niektórych dań bez dodatku w postaci sosu sobie nie wyobrażam ;)
OdpowiedzUsuńnajlepsze pod grilla;))
OdpowiedzUsuńGenialny do gyrosa do pieczonych ziemniaczanych łódek i grilla pychota!
OdpowiedzUsuńRacja Sussli:) U mnie ostatnio gościł, jako dodatek do grillowanych warzyw, papryki i cukinii. Mniam:)
Usuń