niedziela, 24 czerwca 2012

Sos koperkowo - jogurtowy

Sos na bazie jogurtu i świeżego koperku, idealny do ryb, a także do pieczonych i grillowanych warzyw. Nam w szczególności smakuje do smażonej lub grillowanej rybki i do ziemniaczków z piekarnika.






  • 5-6 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • garść świeżego, drobno posiekanego koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • szczypta soli, pieprzu, cukru i słodkiej mielonej papryki

Jogurt wymieszać z majonezem, połączyć z wyciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku i posiekanym koperkiem. Przyprawić i gotowe!




 

4 komentarze:

  1. niektórych dań bez dodatku w postaci sosu sobie nie wyobrażam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Genialny do gyrosa do pieczonych ziemniaczanych łódek i grilla pychota!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Racja Sussli:) U mnie ostatnio gościł, jako dodatek do grillowanych warzyw, papryki i cukinii. Mniam:)

      Usuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...