czwartek, 19 kwietnia 2012

Surówka z białej kapusty

Tradycyjna z małą innowacją, bo z dodatkiem bazylii, prosta surówka z białej kapusty, idealna do obiadu.


  • pół główki małej białej kapusty
  • 2-3 marchewki
  • 1 jabłko
  • łyżeczka posiekanej bazylii, świeżej lub suszonej
  • 1 łyżka majonezu
  • sok z połowy cytryny
  • sól, pieprz, ew. odrobina cukru do smaku

Kapustę drobno poszatkować. Marchew obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach razem z obranym jabłkiem. Wszystko wymieszać, dodać pozostałe składniki i doprawić do smaku.

1 komentarz:

  1. uwielbiam surówke z kapusty, tylko ja robię bez majonezu :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...