piątek, 16 grudnia 2016

Łazanki z pieczarkami i białym serem

Pyszne i w dodatku szybkie bezmięsne danie, w sam raz na wigilijny stół lub postny obiad.






  • ok. 200 g makaronu łazanki
  • 500 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 250 g półtłustego twarogu
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia


Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, krótko przesmażyć po czym dodać pokrojone w kostkę (część można zetrzeć na tarce) pieczarki. Posolić i smażyć, aż z pieczarek odparuje cała woda. Następnie na patelnię dodać ugotowane, jeszcze ciepłe łazanki. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Danie zdjąć z patelni i wymieszać z pokruszonym twarogiem.




7 komentarzy:

  1. A czy używasz w swojej kuchni filtrowanej wody? Gotuję zupy na takiej wodzie, mam filtr redox fitaqua, który daje nie tylko zdrową wodę ale też jest to woda zwiększającą odporność, woda ta chroni organizm przed chorobami cywilizacyjnymi.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. I woda z tego filtra wreszcie ma smak wody a nie chloru, jak to było przed założeniem uzdatniacza.

      Usuń
  2. Wygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję

    OdpowiedzUsuń
  3. Takie łazanki robię od wielu lat!

    OdpowiedzUsuń
  4. Lubię łazanki:) Przepis też ciekawy...

    OdpowiedzUsuń
  5. Równiez robię ich od wielu lat! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Czy mogę używać olej kokosowy ?

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...