Pyszne i w dodatku szybkie bezmięsne danie, w sam raz na wigilijny stół lub postny obiad.
- ok. 200 g makaronu łazanki
- 500 g pieczarek
- 1 duża cebula
- 250 g półtłustego twarogu
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Olej rozgrzać na patelni, wrzucić pokrojoną w kostkę cebulę, krótko przesmażyć po czym dodać pokrojone w kostkę (część można zetrzeć na tarce) pieczarki. Posolić i smażyć, aż z pieczarek odparuje cała woda. Następnie na patelnię dodać ugotowane, jeszcze ciepłe łazanki. Wszystko wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Danie zdjąć z patelni i wymieszać z pokruszonym twarogiem.
A czy używasz w swojej kuchni filtrowanej wody? Gotuję zupy na takiej wodzie, mam filtr redox fitaqua, który daje nie tylko zdrową wodę ale też jest to woda zwiększającą odporność, woda ta chroni organizm przed chorobami cywilizacyjnymi.
OdpowiedzUsuńI woda z tego filtra wreszcie ma smak wody a nie chloru, jak to było przed założeniem uzdatniacza.
UsuńWygląda cudownie! Istne arcydzieło :-) Mam już ochodztę na samą myśl. Pozdrawiam i gratuluję
OdpowiedzUsuńTakie łazanki robię od wielu lat!
OdpowiedzUsuńLubię łazanki:) Przepis też ciekawy...
OdpowiedzUsuńRówniez robię ich od wielu lat! :)
OdpowiedzUsuńCzy mogę używać olej kokosowy ?
OdpowiedzUsuń