środa, 13 sierpnia 2014

Sałatka z gorgonzolą

Smaczna i zdrowa sałatka dla wielbicieli sera pleśniowego. Klasyczne połączenie gorgonzoli z włoskimi orzechami i sosem vinegret na bazie miodu. Do tego małe pomidorki koktajlowe i krucha sałata i szybki, pożywny posiłek gotowy!






  • pół główki kruchej sałaty
  • 6-8 pomidorków koktajlowych
  • 100 g gorgonzoli
  • garść orzechów włoskich
SOS:
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżeczka miodu
  • sól, pieprz
  • 1 rozgnieciony ząbek czosnku


Na talerzu ułożyć porwaną na mniejsze kawałki sałatę. Na niej poukładać połówki pomidorków i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posypać orzechami. Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę.




Sałatka zamiast kanapki!

0 komentarze:

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...