Smaczna i zdrowa sałatka dla wielbicieli sera pleśniowego. Klasyczne połączenie gorgonzoli z włoskimi orzechami i sosem vinegret na bazie miodu. Do tego małe pomidorki koktajlowe i krucha sałata i szybki, pożywny posiłek gotowy!
- pół główki kruchej sałaty
- 6-8 pomidorków koktajlowych
- 100 g gorgonzoli
- garść orzechów włoskich
SOS:
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka miodu
- sól, pieprz
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
Na talerzu ułożyć porwaną na mniejsze kawałki sałatę. Na niej poukładać połówki pomidorków i pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posypać orzechami. Wszystkie składniki sosu wymieszać, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę.
0 komentarze:
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu: