środa, 14 listopada 2012

Gorąca czekolada "Pinacolada"

Gorąca biała czekolada o smaku ananasa i kokosa. Nie dość, że świetnie smakuje, idealnie rozgrzewa, to jeszcze milo kojarzy się z ciepłymi krajami. Mały zastrzyk wakacji w środku listopada:)







Składniki na 2 porcje:
  • 200 ml mleczka kokosowego
  • 200 ml soku ananasowego
  • 50 g (pół tabliczki) białej czekolady
  • bita śmietana (może być w sprayu)


Do rondelka wlać mleczko kokosowe z sokiem ananasowym. Dodać połamaną czekoladę. Podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż do rozpuszczenia czekolady. Gorący napój przelać do szklanki i udekorować bitą śmietaną. Można dodatkowo posypać wiórkami kokosowymi.



3 komentarze:

  1. Najpierw z malinami, teraz w wydaniu lekko egzotycznym - szalejesz z tymi czekoladami :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Owszem gin, trochę się rozkręciłam:) A to za sprawą jednego z konkursów na gorące zupy i napoje organizowanym na jednym z kulinarnych portali. Postawiłam na gorące czekolady (które uwielbiam i które pobudziły moją wyobraźnię i kubki smakowe) i opłaciło się - Nagroda wygrana:)

      Usuń
  2. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...