Świetny sposób na urozmaicenie dziecku zwykłej, śniadaniowej kanapki z
jajkiem. Zamiast chleba - wafel ryżowy, do tego zdrowa pasta jajeczna i
jajeczne motylki.
Na 4 sztuki:
PASTA JAJECZNA:
- 2 ugotowane na twardo jajka
- 50 g żółtego sera
- 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka majonezu
- pół łyżeczki musztardy
- sól, pieprz
- 4 wafle ryżowe
- 1 jajko ugotowane na twardo
- szczypiorek
- ziarenka pieprzu
PASTA JAJECZNA:
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z żółtym serem. Połączyć z drobno posiekanym szczypiorkiem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować wafle ryżowe. Ugotowane jajko pokroić w plastry, a następnie na pół. Odwrócić do siebie stroną z żółtkiem, tworząc w ten sposób motylka. Ułożyć na paście. Ze szczypiorku zrobić czółka, a z ziarenek pieprzu oczy.
Śliczne motylki! :)
OdpowiedzUsuń