niedziela, 6 lipca 2014

Motylkowa pasta jajeczna

Świetny sposób na urozmaicenie dziecku zwykłej, śniadaniowej kanapki z jajkiem. Zamiast chleba - wafel ryżowy, do tego zdrowa pasta jajeczna i jajeczne motylki.






Na 4 sztuki:

PASTA JAJECZNA:
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 50 g żółtego sera
  • 1 łyżka drobno posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżeczka majonezu
  • pół łyżeczki musztardy
  • sól, pieprz
DODATKOWO:
  • 4 wafle ryżowe
  • 1 jajko ugotowane na twardo
  • szczypiorek
  • ziarenka pieprzu

PASTA JAJECZNA:
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce na dużych oczkach razem z żółtym serem. Połączyć z drobno posiekanym szczypiorkiem, majonezem i musztardą. Przyprawić solą i pieprzem.
Pastą posmarować wafle ryżowe. Ugotowane jajko pokroić w plastry, a następnie na pół. Odwrócić do siebie stroną z żółtkiem, tworząc w ten sposób motylka. Ułożyć na paście. Ze szczypiorku zrobić czółka, a z ziarenek pieprzu oczy.



1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...