czwartek, 8 maja 2014

Pasta z tuńczyka

Idealna do chlebka, wafli ryżowych, krakersów. Na śniadanie, na kolację, lunch do pracy lub spotkanie z przyjaciółmi. Polecam szczególnie miłośnikom rybnych przysmaków. Większości za pewne świetnie już znana, przeze mnie jednak odkryta dość niedawno, gdy w końcu po 3 latach od zajścia w ciążę powróciła mi ochota na tą rybę;)






  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 4 małe ogórki konserwowe
  • 1 mała cebula
  • 1 płaska łyżeczka ostrej musztardy (np. sarepskiej)
  • 2 łyżeczka majonezu
  • sól, pieprz


Tuńczyka odsączyć z zalewy, rozdrobnić widelcem.
Ugotowane jajka obrać ze skorupki, zetrzeć na dużych oczkach tarki, dodać do tuńczyka.
Ogórki i cebulę pokroić w bardzo drobną kostkę, połączyć z tuńczykiem i jajkami. Dodać musztardę i majonez, wymieszać i na końcu pastę doprawić solą i pieprzem.




2 komentarze:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...