niedziela, 19 kwietnia 2015

Szybkie trufle czekoladowe z płatków kukurydzianych

Jeden z szybszych w wykonaniu przepis na czekoladowy deser w postaci małych, chrupiących czekoladek. Płatki kukurydziane wymieszane z płatkami migdałów oblepione deserową czekoladą o pomarańczowym aromacie. W prostocie siła!







Składniki na ok. 10 sztuk:
  • 1 szklanka płatków kukurydzianych
  • 50 g płatków migdałowych
  • 150 g czekolady deserowej 
  • aromat pomarańczowy do ciast


Czekoladę połamać na kawałki, roztopić w kąpieli wodnej. Do płynnej czekolady wsypać płatki kukurydziane i migdałowe, dodać kilka kropli olejku pomarańczowego. Wszystko dobrze wymieszać. Masę nakładać łyżką na papier pergaminowy, tworząc małe trufelki. Wstawić do lodówki w celu schłodzenia. Po ok. 15 minutach, gdy zastygną powinny być gotowe do jedzenia.




1 komentarz:

Dziękuję za odwiedzenie bloga. Jeśli chcesz się podzielić opinią o jakimś daniu lub po prostu zadać pytanie, to dobrze trafiłeś:) Pisz tu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...